Autoroutes in Koekelare en omgeving

Wil je een rit maken met de wagen of die old-timer toch maar even vanonder het stof halen? Dan kunt u op deze pagina een overzicht vinden van de autoroutes die in de buurt van het Lange Max Museum passeren.

De site Lange Max is een vaste stopplaats op de IJzerfront autoroute. Er is een grote parking voorzien op ons domein waar wagens en autocars vlot kunnen parkeren.

Lange Max Museum WW2 re-enacters and vehicle group
Groepsbezoek Lange Max Museum autocar
Koekelare autoroute IJzerfront route

Overzicht autoroutes

IJzerfront Autoroute 14-18

IJzerfront Toeristische Autoroute 14-18

± 74 km . € 6,-

De toeristische autoroute 14-18 verkent het gebied tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Koekelare. De route laat je kennis maken met het verhaal van de onderwaterzetting tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook de Duitse bezetting aan de andere kant van het front in Diksmuide en Koekelare komt aan bod. Belgische, Duitse en Commonwealth-begraafplaatsen wijzen je, als stille getuigen, op de grote verliezen tijdens de vier oorlogsjaren aan de IJzer.

Te verkrijgen bij Westtoer of Provincie West-Vlaanderen

Box toeristische autoroutes 14-18

Box toeristische autoroutes 14-18

€ 30,-

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de 'Groote Oorlog' ontwikkelde Westtoer 6 nieuwe toeristische autoroutes in de Westhoek met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De nieuwe routes zijn een geschikte manier om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen. Ze helpen de bezoeker bij het ervaren en het lezen van een landschap dat bepalend was tijdens de 4 jaar durende wereldoorlog.

Te verkrijgen bij Westtoer of Provincie West-Vlaanderen

Houtland - Koekelare - Houtlandroute

Houtlandroute

± 81 km . € 3,-

Deze autoroute laat de bezoeker kennismaken met het West-Vlaamse Houtland tussen Brugge en Torhout. Kenmerkend voor de streek zijn de vele bossen en houtkanten. De tocht start in Torhout en leidt via rustige secundaire wegen vooreerst naar Koekelare, Ichtegem, Aartrijke en Zedelgem. De route is zo opgevat dat de rondrit kan worden gecombineerd met een korte wandeling in de kasteeldomeinen die zich langsheen het tracé situeren.

Vertrekpunt: Torhout

Te verkrijgen bij Westtoer of Provincie West-VlaanderenExtra informatie

Autocar autobus Lange Max Museum
WW1 Battlefield tour Lange Max Museum

Indien u een groepsbezoek aan het Lange Max Museum wil plannen en daarbij ook gebruik wil maken van de cafetaria, kunt u ons altijd vrij contacteren. Wij helpen u graag verder!

Voor verder informatie kunt u steeds terecht aan de balie van het Lange Max Museum of de toeristische dients van Koekelare.Lange Max Museum

Meer info

Brasserie

Meer info

Omgeving

Meer info

Koekelare
Spaenhiers vzw
Flanders Fields 2014-18 100 Jaar Groote Oorlog
Westtoer
Provincie West-Vlaanderen
Toerisme Vlaanderen
IJzerfront 14-18
Herita Open Monumenten
2014 - 2018 100 Jahre Erster Weltkrieg Gegen Das Vergessen
2014-18 beCarto-14-18.be
Partner HERITA OPEN MONUMENTEN